At Modern Luxury, connection and community define who we are. We use cookies to improve the Modern Luxury experience - to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also may share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. We take your privacy seriously and want you to be aware that we have recently made changes to our Privacy Policy, which can be found here.

I AGREE
    
Share

Big Picture

BY Tate Gunnerson | June 25, 2018 | Feature Features National

An uncommonly close collaboration results in a fantastic new Mediterranean-style manse with a refreshingly modern interior.
With stucco exterior, barrel clay tile roof and arches, the home embodies the Mediterranean character that the owners envisioned

Putting clients first sometimes means making tough business decisions, but doing the right thing paid off for interior designer Lauren Coburn when she advised a North Shore couple with three daughters to slow their roll rather than furnish a house that didn’t meet their long-term needs. “Just wait,” she told them. “The pieces we bring in might not translate to another space.” It wasn’t long before those potential clients became bona fide ones, and this time it wasn’t just about decorating; they also wanted the designer’s help assembling a dream team to build the house they had long envisioned.

After closely scrutinizing several candidates, Coburn recommended architect Charles Cook, owner of Cook Architectural Design Studio. Cook designed a Mediterranean-style abode with a stucco exterior, a clay tile roof, and front and rear arcades. “From the ground up, this is the first Mediterranean-style home that we’ve done,” Cook says, pointing to the prominent arches along the front. For the interior, Cook designed a classic center foyer flanked by the living room on one side and the dining room on the other, with the more private family spaces located in the back. “When you come into the front entry, you can actually see straight through to the backyard,” he points out, noting that you can also look up and see the sky through the cupola over the curvaceous central staircase. “It was crucial to bring daylight into such a large house.”

Photography Courtesy Of: